За пекаре ће увек бити посла. Уколико упишете овај образовни профил научићете да правите све врсте пекарских производа: разне врсте пецива (кифле, кроасани, пице, ђевреци, бурек), колача (ванилице, штрудле, медењаци), хлеб. Након завршетка овог образовног профила може се запослити или наставити школовање за прехранбеног техничара.
|
Предмети |
Разреди са недељним бројем часова |
|||
Први |
Други |
Трећи |
Четврти |
||
Општи предмети |
Српски језик и књижевност |
3 |
2 |
2 |
|
Страни језик I |
2 |
2 |
1 |
|
|
Физичко васпитање |
2 |
2 |
2 |
|
|
Математика |
2 |
2 |
1 |
|
|
Историја |
2 |
|
|
|
|
Рачунарство и информатика |
2 |
|
|
|
|
Географија |
1 |
|
1 |
|
|
Екологија и заштита животне средине |
2 |
|
1 |
|
|
Социологија са правима грађана |
|
|
1 |
|
|
Стручни предмети |
Физика |
2 |
|
|
|
Хемија |
2 |
|
|
|
|
Исхрана људи |
1 |
|
|
|
|
Операције и мерења у пекарству |
3 |
|
|
|
|
Сировине у пекарству |
4 |
|
|
|
|
Производња хлеба |
|
3 |
|
|
|
Здравствена безбедност хране |
|
3 |
|
|
|
Објекти и опрема у пекарству |
|
2 |
|
|
|
Производња пецива, колача и тестенина |
|
|
3 |
|
|
Тржиште и промет пекарских производа |
|
|
5 |
|
|
Предузетништво |
|
|
2 |
|