Ближи се крај нашег боравка у Јањини, а нама све занимљивије. Обишли смо винарију у селу Зица у околини Јањине. Позната по производњи белог вина, наранџасте боје. Боја је од земљишта које је богато кречњаком на коме се гаји винова лоза. А онда вече за памћење, вечера античке Грчке. Пиће керикеон, салата од житарица са наром, мало ајкуле, плакус, јагњећа ребарца и баклава од сувог воћа.
Следећи дан смо провели у гастрономског клубу поред језера где смо комбиновали грчку и српску кухињу. Грчки пасуљ са кобасицама и ћевапе и нашу карађорђеву шницлу. Иначе је карађорђеву шницлу правио Грк који је студирао у Србији.
Последњи дан су деца радила тест, добила сертификате и обишли смо острво Памвотис које се налази на језеру Јањина.
Једно дивно и незаборавно искуство. Свашта смо видели, научили и пробали. Сада је на нама да применимо научено.